Home

Boeken

Teksten

Info

 
 
 

 

Het belang van kennis in het bewustwordingsproces en de groei van de mens.

 

Kennis die inzicht geeft en toelaat de eigen beleving te plaatsen, het eigen aanvoelen af te tasten en goede beslissingen te nemen werkt helend en heeft een noodzakelijke plaats in het groeiproces. Daarnaast is kennis a.h.w. het projectiescherm waar de intu´tie zijn/haar boodschap op kan projecteren. Onze intu´tie is de boodschapper van het Leven en heeft een referentiekader nodig om zich te kunnen uitdrukken. Hoe meer en hoe breder er kennis aanwezig is, hoe meer mogelijkheden onze intu´tie heeft om zich genuanceerd en breed uit te drukken en hoe beter we met ons gezond verstand het beheer van ons leven kunnen in handen nemen.

 

Vaak hoor ik zeggen: volg je gevoel. Het gevolg is dat mensen vaak hun sterkste of meest dwingende behoefte als leidraad nemen en dan verloren lopen in hun gevoels- en behoeften wereld.

Soms hoor ik zeggen: volg je hart, en dat klopt maar het is nodig dat dit hart uitgezuiverd is en gevoed wordt door hemel en aarde. Als de mens dan verbonden is met de realiteit waarin hij/zij leeft kan hij/zij een aangepaste vorm geven aan die hartsenergie.

Wat je voelt moet je eerst onderzoeken en pas na een onderscheiding van een impuls kan je een constructieve keuze maken of- en hoe je die impuls vorm geeft. Het sterkste gevoel volgen betekent regelmatig dat je enkel jouw emotionele of lichamelijke behoefte achterna loopt. Dit is zelden constructief. Om de onderscheiding naar de juiste keuze te doen is er kennis nodig en een constructief referentiekader. Samen met onze intu´tie laten zij een juist beheer van onze persoon en ons leven toe.

 

Kennis en intu´tie, mannelijk en vrouwelijk samen, vormen de heelheid die ons verder helpt om het Leven te laten stromen en te groeien in bewustzijn.

 

De kennis die helend kan werken of die de heling kan bevorderen is reeds duizenden jaren lang ontvangen en verspreid in Heilige boeken, oude verhalen en rituelen in vele tradities. Deze kennis wordt continu aangevuld met hedendaagse psychologische en wetenschappelijke kennis. En tenslotte is er ons eigen intu´tieve weten en onze eigen levenservaring en observaties die belangrijk zijn als bron van kennis voor ons leven.

Zelf steun ik bij het maken van mijn referentiekader op een mix van esoterische kennis van o.a. de Indiaanse volkeren en Kelten, hedendaagse psychologische kennis, mijn innerlijk weten, eigen observaties en informatie die ik ontvang vanuit het Leven. Een stuk van het referentiekader dat ik gebruik vind je terug in de boeken of in de teksten die je hieronder kan downloaden in pdf-formaat.

 

Ik ben me goed bewust dat mijn referentiekader (maar) een stukje is van het grote pakket van de universele wetten, dus vul dit stuk dat ik aanbied zeker aan met kennis uit andere bronnen en je eigen weten! Leer vertrouwen op je eigen intu´tie om te weten welke informatie betrouwbaar is en welke je best niet vertrouwt. Als we allemaal ons eigen stukje samen leggen en beschikbaar stellen, geraken we samen een heel eind op weg! 

 

Teksten

 

De teksten die je hieronder vindt ontstonden vaak na een coaching waarin ik iets te verduidelijken had of nadat ik een helder beeld kreeg van een functioneren, een mechanisme, het verloop van een proces of een stukje van de realiteit rondom ons. Iedere tekst vormt een klein stukje van het verklarend systeem van de mens en zijn functioneren, of van de wereld en hoe het daarin verloopt. Misschien vind je hier of daar in een tekst iets wat je verder helpt of een belletje doet rinkelen. Neem het dan au sÚrieux en kijk waar het je toe uitnodigt.

Heel wat teksten die vroeger beschikbaar waren, zijn ge´ntegreerd in de boeken en zijn niet meer apart te downloaden. Die informatie komt beter tot zijn recht in een ge´ntegreerd geheel. Veel leesplezier.   

 

Teksten die beschikbaar zijn: (klik op de titel in de lijst om de tekst te openen in pdf.)

 

Grenzen

Evaluatie document

Omtrent inwijdingen

Het wiel van de evolutie

Groei van de partnerrelatie

Het wiel van de persoonlijkheid

Omgaan met een gedramatiseerde beleving

Groepen, gevormd en gevoed vanuit spirituele inspiratie

 

Het lichaam: Aanraken

Het lichaam: Een algemeen beeld

Het lichaam: Observatieschema ivm lichaamswerk voor cliŰnten

Het lichaam: Observatieschema ivm lichaamswerk voor de coach